Mainos

EU:n teleministerit työstivät vauhdilla lakipakettia

Euroopan unionin teleministerit ovat sopineet sähköisen viestinnän palveluiden saatavuudesta ja käyttäjien oikeuksien turvaamisesta. Ministerit hyväksyivät niin sanotun yleispalveludirektiivin kokouksessaan Luxemburgissa eilen.

Suomi kannatti direktiivin hyväksymistä. Päätös ei tuo isoja muutoksia Suomen lainsäädäntöön. EU-määräykset voidaan ottaa huomioon valmisteilla olevassa viestintämarkkinalaissa.

Ministerit hyväksyivät yhteiset suuntaviivat myös yhteisön radiotaajuuspolitiikalle. Taajuuksien käyttöä EU:n alueella aiotaan tehostaa huomattavasti. Taajuusasioita hoitamaan EU perustaa jäsenvaltioiden edustajista koostuvan komitean.

Kokouksessa käsitellyt direktiivit ovat osa lakipakettia, jolla uusitaan viestinnän sääntely yhteisössä.

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen on tyytyväinen siihen, että säädöskokonaisuus nytkähti merkittävästi eteenpäin. Vanhentunut, hajanainen ja osin turhan tiukka säännöstö on estänyt viestintäalan kehitystä. On tärkeää, että pystymme luomaan puitteet, jotka parantavat Euroopan kilpailukykyä viestintäteknologian ja -palveluiden hyödyntämisessäö, Heinonen totesi Luxemburgissa.

Euroopan parlamentti saa nyt edenneet viestinnän direktiivit käsiteltäväkseen syyskuun puolivälissä.

Ministerineuvosto keskusteli pitkään myös henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta sähköisessä viestinnässä. Huomiota sai erityisesti se, miten käyttäjille suunnattuun, ei-toivottuun suoramainontaan pitäisi suhtautua. Suomi puolsi linjausta, että sähköpostina, tekstiviestinä ja faksina ei saisi lähettää mainoksia ellei kuluttaja ole antanut siihen etukäteen suostumustaan. Osa jäsenmaista oli sen kannalla, että mainoksia pitäisi voida välittää, jos vastaanottaja ei ole erikseen kieltänyt tällaisten viestien lähettämistä. Asiassa päästiin lähelle kompromissia, mutta ratkaisu jäi syksyyn, Belgian puheenjohtajakaudelle.

Teleministerit päättivät myös, että käyttöön otetaan EU:n oma Internet-tunnus. .eu. Aluetunnusta varten perustetaan rekisteri, josta yhteisöt ja yksityiset käyttäjät voivat hakea tunnuksia. Rekisterin toiminta käynnistynee ensi vuonna.

(MTV3)

--- Tämä tiedote on lähetetty automaattisesti Pressi.com-palvelun kautta. Voitte halutessanne poistaa tilauksenne osoitteessa http://www.pressi.com/.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.