Mainos

EU:n telakkatuki jatkuu

Luxemburgissa koolla olevat Euroopan unionin teollisuusministerit päättivät määräenemmistön voimin käynnistää eurooppalaisen telakkatukijärjestelmän muutostyön. Nykyistä, vuoden vaihteessa loppuvaa korkeintaan yhdeksän prosentin suuruista tukea ministerit päättivät jatkaa ensi vuoden loppuun saakka. Päätöstä vastustivat erityisesti Suomen ja Ruotsin teollisuusministerit.

Nyt syntynyt ratkaisu ei ollut sinänsä yllättävä, silti se oli pohjoismaisille ministereille selvääkin selvempi pettymys. Julki tuotuna päämääränä on koko tukijärjestelmästä irti pääsemistä.

Sama määräenemmistö päätti sallia useille espanjalaisille, kreikkalaisille ja saksalaisille telakoille suunnattavan, kaikkiaan kahdeksan miljardin markan suuruisen kansallisen tuen.

Suomen kohdalla nyt päätetty tukien jatkuminen tuo selviä lisäpaineita vaikeuksissa oleville telakoille. Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki näkee, että hallituksen on meillä välttämättä käytävä periaatteellinen keskustelu suhtautumisesta tukiin mahdollisimman pian, joka tapauksessa jo ennen budjettiriihtä.
(MTV3/Veli-Jorma Juusela)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.