Mainos

EU:n sotilaat marssivat Ranskan kansallispäivän paraatissa

Suomesta paraatiin osallistui seitsemän kadetin ryhmä Maanpuolustuskorkeakoulusta. Paraatiin osallistui yli 4200 sotilasta ja poliisia.

Pariisissa järjestettiin päivällä perinteinen sotilasparaati Ranskan kansallispäivän kunniaksi. Tänä vuonna paraatissa oli mukana yhteensä noin 900 sotilasta kaikista 27:stä EU:n jäsenmaasta.

Paraati oli ensimmäinen uuden presidentin Nicolas Sarkozyn aikana. Hän lupasi heti valintansa jälkeen, että paraatiin osallistuvat EU-maat, koska tämä on "upea osoitus Euroopan yhtenäisyydestä".

Suomesta paraatiin osallistui upseerin johtama seitsemän kadetin ryhmä Maanpuolustuskorkeakoulusta. Kansallispäivän juhlallisuuksiin osallistuivat lisäksi 16 maan puolustusministerit. Suomea edusti puolustusministeri Jyri Häkämies.

Sarkozy toi oman kädenjälkensä juhlaan myös luopumalla vankien armahduksista. Viime vuonna presidentti armahti noin 3000 väkivallattomista rikoksista tuomittua. Joukkoarmahduksia on suosittu viime vuosina, koska vankilat ovat täynnä. Sarkozy on kuitenkin vastustanut armahduksia.

Päivää vietetään Ranskan vallankumouksen aloittaneen vuoden 1789 Bastiljin vankilan valtauksen muistoksi. Sarkozy on halunnut tehdä juhlallisuudet aiempaa rennommiksi, ja juhlaparaatin mukana matkannut presidentti pysäytti paraatin etiketin vastaisesti hetkeksi tervehtiäkseen kansalaisia.

Paraatiin osallistui yli 4200 sotilasta ja poliisia, 240 ratsastajaa ja 400 ajoneuvoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.