Mainos

EU:n satelliittipaikannusjärjestelmä etenee

Euroopan Unioni on lanseerannut käyttöön uuden, Euroopan oman satelliittipaikannusjärjestelmän.

EU komission mukaan järjestelmän pohjalta voidaan kehittää monenlaisia sovelluksia lannoitteen täsmällisestä suihkuttamisesta sokeiden opastusjärjestelmiin, kertoo Ylen Uutiset.

Egnos (The European Geostationary Navigation Overlay Service) -järjestelmästä halutaan luoda pohja Galileolle, josta on tarkoitus tulla vastavoima yhdysvaltalaiselle GPS-paikannusjärjestelmälle.

EU kokee ongelmallisena sen, että lähes kaikki maailman navigointipalvelut ovat alunperin Yhdysvaltain sotilaskäyttöön tarkoitetun järjestelmän varassa.

Nyt avattu uusi järjestelmä lisää ennen kaikkea eurooppalaisen lennonjohdon mahdollisuuksia monitoroida laskeutuvia koneita.

Galileon esiaste Egnos ei tosin ole vielä valmis haastamaan GPS-järjestelmää, jota tarvitaan edelleen paikannukseen. Euroopan oman Galileo-järjestelmän odotetaan korvaavan GPS vuoden 2014 paikkeilla.

Myös Suomi pitää omaa, eurooppalaista satelliittiohjelmaa elintärkeänä. Suomen mukaan sillä on olennainen merkitys Euroopan korkean teknologian teollisuuden kehittämiselle, menestykselle ja kilpailukyvylle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.