Mainos

EU:n parlamentti tuomitsee väkivallan Kosovossa

EU:n parlamentti hyväksyi tänään lähes yksimielisesti päätöslauselman, jossa tuomitaan kaikki väkivalta Kosovon alueella.

Europarlamentaarikot kehottavat osapuolia neuvotteluihin kulttuurisen ja poliittisen itsehallinnon aikaansaamiseksi Jugoslaviaan kuuluvalle Kosovolle.

Parlamentin mielestä kansainvälisen yhteisön - YK:n, EU:n, Etyjin, Naton ja WEU:n - tulisi olla valmiina lähettämään joukkoja alueelle estämään konfliktin laajeneminen.

YK:n pitäisi osaltaan harkita uudelleen päätöstä vetää pois Makedoniassa olevat rauhanturvaajat. Kosovon ja Albanian vastaisilla rajoilla partioivissa YK-joukoissa on myös suomalaisia.

EU:n parlamentti syyttää serbipoliiseja raaoista otteista siviilejä ja rauhallisesti käyttäytyneitä mielenosoittajia vastaan. Samalla myös albaaneja kehotetaan pidättymään väkivallasta.

Europarlamentti tukee kansainvälisen ns. yhteysryhmän Lontoossa hyväksymiä pakotteita Jugoslavian presidenttiä Slobodan Milosevicia vastaan. Parlamentin mukaan Kosovoa ei voi pitää Jugoslavian sisäisenä asiana, vaan EU:lla on sekä oikeus että velvollisuus myötävaikuttaa ongelman ratkaisemiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.