Mainos

EU:n maatalousministerit sopivat geeniruokien merkinnöistä

Euroopan unionin maatalousministerit ovat hyväksyneet sääntöpaketin geenimuokattujen ruokien ja merkitsemisestä. EU-parlamentti oli hyväksynyt paketin aiemmin tässä kuussa.

Uusien sääntöjen mukaan tuote on merkittävä GMO-leimalla, jos se sisältää yli 0,9 prosenttia geenimuokattua ainesta. Säännöt astunevat voimaan syksyn aikana.

Uusien sääntöjen on arveltu enteilevän sitä, että EU aikoo poistaa GMO-lajikkeiden ja -ruokien tuontikiellon alueelleen. Vielä ei kuitenkaan ollut tietoa aikataulusta, tai edes siitä, poistetaanko kieltoa ollenkaan.

-Kysymystä siitä, poistetaanko kielto vai ei, pohditaan sitten, kun uudet säännöt ovat astuneet voimaan, sanoi nimettömänä pysytellyt ranskalaisdiplomaatti. Myöskään komission edustaja ei osannut sanoa, milloin kielto mahdollisesti poistettaisiin.

Yhdysvallat on vaatinut EU:ta poistamaan tuontikiellon ja uhannut nostaa kanteen sitä vastaan Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa. Kiellon sanotaan aiheuttavan amerikkalaisviljelijöille vuosittain 300 miljoonan dollarin tappiot.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.