Mainos

EU:n maaseuturahoja jää käyttämättä

MTV3:n uutisten selvitys kertoo, että maaseudun yritystoiminnan kehittämiseen tarjolla olevia EU-rahoja jää käyttämättä huomattava määrä.

EU:n maaseudun yritystoimintaan ohjaamia tukirahoja uhkaa jäädä käyttämättä miljoonien eurojen edestä.

MTV3:n uutisten työvoima- ja elinkeinokeskuksille tekemä kysely osoittaa, että monet maaseudun rahoitusohjelmat laahaavat pahasti jäljessä alkuperäisistä suunnitelmista. Se on huono viesti Brysseliin juuri EU:n laajentumisen kynnyksellä, arvelee rahoituspäällikkö Timo Tanskanen Pohjois-Karjalan TE-keskuksesta.

Pelkästään Itä-Suomen neljässä maakunnassa maaseuturahoja uhkaa jäädä jakamatta parikymmentä miljoonaa euroa. Muista maakunnista tulee vielä 15 miljoonaa euroa lisää, arvioivat TE-keskukset MTV:n kyselyssä. Käytännössä miljoonavaikutukset ovat kaksinkertaisia, koska Suomen kansallista rahoitusosuutta ei saada kerättyä.

-Perusongelma on se, että meillä ei ole vastaavaa kansallista rahoitusosuutta, joka vaadittaisiin tämän EU-rahan vastarahaksi, kiteyttää Tanskanen.

Kysely kertoo lisäksi, että maaseutuhankkeet ruuhkautuvat pahasti viimeisille ohjelmavuosille, jos ne ylipäänsä enää toteutuvat.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.