EU:n maaseuturahoja jää käyttämättä

MTV3:n uutisten selvitys kertoo, että maaseudun yritystoiminnan kehittämiseen tarjolla olevia EU-rahoja jää käyttämättä huomattava määrä.

EU:n maaseudun yritystoimintaan ohjaamia tukirahoja uhkaa jäädä käyttämättä miljoonien eurojen edestä.

MTV3:n uutisten työvoima- ja elinkeinokeskuksille tekemä kysely osoittaa, että monet maaseudun rahoitusohjelmat laahaavat pahasti jäljessä alkuperäisistä suunnitelmista. Se on huono viesti Brysseliin juuri EU:n laajentumisen kynnyksellä, arvelee rahoituspäällikkö Timo Tanskanen Pohjois-Karjalan TE-keskuksesta.

Pelkästään Itä-Suomen neljässä maakunnassa maaseuturahoja uhkaa jäädä jakamatta parikymmentä miljoonaa euroa. Muista maakunnista tulee vielä 15 miljoonaa euroa lisää, arvioivat TE-keskukset MTV:n kyselyssä. Käytännössä miljoonavaikutukset ovat kaksinkertaisia, koska Suomen kansallista rahoitusosuutta ei saada kerättyä.

-Perusongelma on se, että meillä ei ole vastaavaa kansallista rahoitusosuutta, joka vaadittaisiin tämän EU-rahan vastarahaksi, kiteyttää Tanskanen.

Kysely kertoo lisäksi, että maaseutuhankkeet ruuhkautuvat pahasti viimeisille ohjelmavuosille, jos ne ylipäänsä enää toteutuvat.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2002).

Lue myös:

    Uusimmat