Mainos

EU:n kulttuuri- ja av-ministerit Luxemburgiin

Euroopan unionin kulttuuri- ja av-asioista vastaavat ministerit kokoontuvat Luxemburgissa 21. kesäkuuta. Suomen valtuuskuntaa johtaa kulttuuriministeri Suvi Lindén.

EU:n kulttuuri- ja av-ministerit kokoontuvat Luxemburgissa 21. kesäkuuta ja keskustelevat mm. tarpeesta tehostaa audiovisuaalialan tietojen ja kokemusten vaihtoa, julkisen palvelun yleisradiotoiminnasta, ammattitaiteilijoiden tilanteesta EU:n laajentuessa, kulttuuriesineiden maastavientisäännösten toimeenpanosta, Euroopan kulttuuripääkaupungin valintalautakunnan nimeämisestä. Lisäksi komissio informoi neuvostoa Media Plus -ohjelman täytäntöönpanosta.

Audiovisuaalialaa koskevan päätöslauselman tavoitteena on tehostaa unionin jäsenmaiden ja ehdokasmaiden välistä tietojen ja kokemusten vaihtoa audiovisuaalipolitiikan alueella. Päätöslauselmaluonnosta on käsitelty kevään aikana useassa neuvoston AV-työryhmän kokouksessa sekä viimeksi epävirallisessa kulttuuri- ja av-ministereiden kokouksessa Falunissa toukokuussa.

EU:n kulttuuri- ja av-ministerit keskustelevat komission arviointikertomuksesta, joka liittyy komission suorittamaan kyselyyn. Kyselyssä selvitettiin, miten jäsenmaissa on suojeltu lapsia ja nuoria haitalliselta av-aineistolta.

Kokouksessa kuullaan myös komission tiedonanto julkisten yleisradioyhtiöiden rahoituksen ja toiminnan suhteesta EY:n kilpailua ja valtionapua koskeviin säännöksiin.

Kulttuurikaupungin valinta suoritetaan siten, että komissio kutsuu vuosittain koolle valintalautakunnan, jonka tehtävänä on antaa lausunto ehdokkaasta/ehdokkaista. Vuoden 2006 kulttuuripääkaupunkiehdokkaan tai -ehdokkaat nimeää Kreikka. Valintalautakuntaan kuuluu seitsemän riippumatonta kulttuurialan asiantuntijaa, joista neuvosto nimeää kaks, parlamentti kaksi, komissio kaksi ja alueiden komitea yhden.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.