EU:n kulttuuri- ja av-ministerit Luxemburgiin

Euroopan unionin kulttuuri- ja av-asioista vastaavat ministerit kokoontuvat Luxemburgissa 21. kesäkuuta. Suomen valtuuskuntaa johtaa kulttuuriministeri Suvi Lindén.

EU:n kulttuuri- ja av-ministerit kokoontuvat Luxemburgissa 21. kesäkuuta ja keskustelevat mm. tarpeesta tehostaa audiovisuaalialan tietojen ja kokemusten vaihtoa, julkisen palvelun yleisradiotoiminnasta, ammattitaiteilijoiden tilanteesta EU:n laajentuessa, kulttuuriesineiden maastavientisäännösten toimeenpanosta, Euroopan kulttuuripääkaupungin valintalautakunnan nimeämisestä. Lisäksi komissio informoi neuvostoa Media Plus -ohjelman täytäntöönpanosta.

Audiovisuaalialaa koskevan päätöslauselman tavoitteena on tehostaa unionin jäsenmaiden ja ehdokasmaiden välistä tietojen ja kokemusten vaihtoa audiovisuaalipolitiikan alueella. Päätöslauselmaluonnosta on käsitelty kevään aikana useassa neuvoston AV-työryhmän kokouksessa sekä viimeksi epävirallisessa kulttuuri- ja av-ministereiden kokouksessa Falunissa toukokuussa.

EU:n kulttuuri- ja av-ministerit keskustelevat komission arviointikertomuksesta, joka liittyy komission suorittamaan kyselyyn. Kyselyssä selvitettiin, miten jäsenmaissa on suojeltu lapsia ja nuoria haitalliselta av-aineistolta.

Kokouksessa kuullaan myös komission tiedonanto julkisten yleisradioyhtiöiden rahoituksen ja toiminnan suhteesta EY:n kilpailua ja valtionapua koskeviin säännöksiin.

Kulttuurikaupungin valinta suoritetaan siten, että komissio kutsuu vuosittain koolle valintalautakunnan, jonka tehtävänä on antaa lausunto ehdokkaasta/ehdokkaista. Vuoden 2006 kulttuuripääkaupunkiehdokkaan tai -ehdokkaat nimeää Kreikka. Valintalautakuntaan kuuluu seitsemän riippumatonta kulttuurialan asiantuntijaa, joista neuvosto nimeää kaks, parlamentti kaksi, komissio kaksi ja alueiden komitea yhden.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat