Mainos

EU:n komission ero ei mullistanut valuuttamarkkinoita

Valuuttamarkkinoilla Euroopan komission eroilmoitusta seurannut säikähdys meni nopeasti ohitse. Yöllä Aasian markkinoilla heikentynyt Euro palasi päivän mittaan lähes eiliseen arvoonsa.

Valuutamarkkinat reagoivat poliittisiin mullistuksiin salamannopeasti ja yleensä myös yliampuvalla voimalla. Niin kävi nytkin. Eurorahan arvo alkoi jyrkästi heikentyä Aasian markkinoilla heti komision eroilmoituksen jälkeen yöllä.

Säikähtänyt ensi reaktio meni kuitenkin nopeasti ohi Euroopan markkinoiden auettua. EU:n rakenteita tuntevat analyytikot päättelivät, että EU:n komissio ei ainakaan suoraan ohjaile korkopolitiikka, josta vastaa itsenäisesti Euroopan keskuspankki eikä muutakaan talouspolitiikkaa, jota EU:ssa hoitaa jäsenmaiden talousministereistä koostuva ecofin-neuvosto.

Euron pientä heikentymistä pidettiin kuitenkin perusteltuna. Komission ero merkitsee sitä, että asiat EU:ssa ovat rempallaan ja hallinnollisesta kriisistä voi myöhemmin olla haittaa myös taloudelle. Optimistit tosin toivovat, että komission mätäpaiseen puhkaisemisen avulla talouskin voi saada uutta puhtia
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.