Mainos

EU:n komissio varoitti Suomea

Euroopan komissio on vahvistanut varoittaneensa Suomea lintudirektiivin rikkomisesta.

Varoitus annettiin, koska Kemihaaran suot jäisivät Vuotoksen tekoaltaan alle ja tekoallas tuhoaisi arvokkaan lintualueen.

EU:n komission mielestä Vuotoksen ympäristövaikutuksia on aliarvioitu suhteessa Kemihaaran soiden luontoarvoihin. Komissio reagoi, koska Pohjois-Suomen vesioikeus myönsi helmikuussa Kemijoki Oy:lle luvan rakentaa Vuotoksen tekojärven ja voimalan. Päätöksestä on tosin valitettu.

Lintudirektiivin mukaan EU-maiden pitää nimetä verkosto suojeltuja alueita, joissa asuu kunkin maan uhanalaisimpia lintulajeja. Komissio on jo nostanut Suomea vastaan kanteen EY-tuomioistuimessa, koska sen mielestä muun muassa Kemihaaran suot - ja 26 muuta lintualuetta - olisi pitänyt sisällyttää Natura-verkostoon.

Suomi vastasi tähän kanteeseen viime viikolla ja torjui syytöksen. Suomi myönsi toisaalta, että Natura-esitys viivästyi. Samalla komissio ilmoitti vetävänsä myös Ruotsin EY-tuomioistuimeen lintudirektiivin rikkomisesta, sekä Belgian ja Luxemburgin Natura-direktiivin rikkomisesta. Portugali sai kummastakin perustellun lausunnon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.