Mainos

EU:n komissio: Suomi rikkoo lintudirektiiviä

EU:n komissio on nostanut EY:n tuomioistuimessa Suomea vastaan kanteen lintudirektiivin rikkomisesta. Kanne saapui ulkoministeriöön tällä viikolla. Asiasta on kiistelty jo pitkään, ja kannetta on ehditty odottaa.

Lintudirektiivin mukaan lintujen metsästys pesimäaikaan on kielletty. Tästä voidaan poiketa vain direktiivissä mainituin edellytyksin. Komission näkemyksen mukaan eräissä Manner-Suomen kunnissa ja Ahvenanmaan maakunnassa harjoitettu tiettyjen vesilintujen kevätmetsästys ei täytä näitä kriteerejä.

Komission mukaan kevätmetsästystä ei voida perustella sillä, että kaikkia näitä lajeja ei voida metsästää syksyisin tai että niiden metsästys on tuolloin vaikeampaa. Myöskään toiminnan perinteisyys ei komission mielestä voi antaa oikeutusta kevätmetsästykseen. Erityisesti komissio mainitsee kanteessaan haahkan, telkän, tukkakoskelon, isokoskelon, pilkkasiiven ja tukkasotkan metsästyksen.

Suomella on kuukausi aikaa antaa vastineensa kanteeseen. Tuomioistuin voi kuitenkin pidentää vastausaikaa, jos niin pyydetään. Suomen kannasta asiassa kerrotaan erikseen sen jälkeen, kun EU-ministerivaliokunta on käsitellyt asiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.