Mainos

EU:n komissio sai parlamentin tuen

Euroopan parlamentti on antanut tukensa komission jatkamiselle virassaan. Komissio sai parlamentin luottamuksen äänin 293-232.

Sitä ennen hyväksyttiin päätöslauselma, jossa komissiota vaaditaan selvästi tehostamaan toimiaan omassa hallinnossaan tapahtuvien talousväärinkäytösten ja petosten estämiseksi. Komission on päätöslauselman mukaan perustettava riippumattomista asiantuntijoista koostuva komitea tutkimaan petoksia ja korruptiota. Työryhmän on raportoitava toimistaan parlamentille 15. maaliskuuta. Päätöslauselman hyväksyminen merkitsee myös sitä, että parlamentti ei vaadi väärinkäytöksistä syytettyjä komissaareja Edith Cressonia ja Manuel Marinia eroamaan.

Komission puheenjohtaja Jacques Santer vakuutti ryhtyvänsä entistä tehokkaampiin toimiin väärinkäytösten estämiseksi. Santer itse esitti alkuviikosta kahdeksan kohdan ohjelman hallinnon uudistamiseksi.

Komission saama tuki oli odotettua siksi, että tänä keväänä unionin tulisi tehdä päätökset vuosikymmenen merkittävimmistä kysymyksistä. Ratkaistavina ovat mm. päätökset EU:n itälaajenemisesta, rahoituksesta ja maatalouspolitiikasta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.