Mainos

EU:n komissio poistaa ikärajat virkamiehiltä

EU:n komissio poistaa ikärajat uusien virkamiesten työhönotossa. Aluksi ikäraja nostetaan 45 vuoteen, mutta pidemmällä tähtäimellä se on määrä poistaa kokonaan.

Asiasta päätettiin komission kokouksessa tänään henkilöasioista vastaavan komissaarin Erkki Liikasen ehdotuksesta. Liikanen itse olisi ollut valmis poistamaan ikärajat kokonaan heti. Joissakin EU:n jäsenmaissa - esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa - on yhä voimassa ikärajat koko julkisen sektorin työhönotolle. Siksi Liikasen kamppailu ikärasismia vastaan ei ole saanut komissiossa varauksetonta tukea.

Uusien virkamiesten ikärajaa nostetaan nyt entisestä 32/35 vuodesta 45 vuoteen. Jo siitä voi aiheutua ongelmia, kun maaliskuussa ryhdytään hakemaan 400 ehdokasta komission virkoihin.

-En olisi kovin hämmästynyt, vaikka tulisi 100 000 hakijaa, Liikanen sanoi.

Edellinen suuri rekrytointikilpailu järjestettiin vuonna 1993. Tuolloin kilpaili 53 000 hakijaa yhdestä EU:n komission virasta.

-Virkaanottokilpailun hallinnointi tulee vaikeammaksi nyt, kun ikärajat ovat korkeammat, on kolme uutta jäsenmaata ja kaikkiaan 11 kieltä, Liikanen totesi.

Käytännössä korotettua ikärajaa ei sovelleta alimman kategorian, A 8:n, virkamiehiin. Komissio nimittäin päätti, etteivät ehdokkaiden akateemiset loppututkinnot saa olla kolmea vuotta vanhempia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.