Mainos

EU:n komissio kiirehtii yritysten maksuja

EU:n komissio haluaa lyhentää viiveitä yritysten välisessä maksuliikenteessä. Jatkuvasti pidentyneillä maksuajoilla on vakavia seurauksia kaikille eurooppalaisille yrityksille, komissio sanoi eilen.

Maksujen viivästyminen koettelee erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Pitkät viivästykset heikentävät niiden kilpailukykyä alihankkijoina. Viivästykset aiheuttavat ongelmia myös EU:n sisämarkkinoilla.

Tilanne vaihtelee kuitenkin paljon EU:n sisällä. Paras tilanne on Suomessa, jossa sovittu maksuaika on keskimäärin 19 vuorokautta. Välimeren maissa on pitemmät sovitut maksuajat, Kreikassa, Espanjassa ja Italiassa noin kymmenen viikkoa.

Maksut myöhästyvät EU:ssa keskimäärin pari viikkoa, mutta vain noin viikon Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa. Italiassa, Belgiassa ja Kreikassa maksut myöhästyvät noin kolme viikkoa, mutta Portugalissa keskimäärin kuusi viikkoa.

Yrityspolitiikasta vastaava EU:n komissaari Christos Papoutsis aikoo ennen vuoden loppua esittää direktiiviä maksuaikojen lyhentämiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.