Mainos

EU:n komissio hyväksyy Suomen telakkatuen

EU:n komissio on hyväksynyt Suomen telakkatuen jatkamisen. Komissio ilmoitti tänään, että Suomessa maksettava telakkatuki täyttää syksyllä annetun EU:n direktiivin vaatimukset.

Telakkatuki saa EU:n direktiivin mukaan olla korkeintaan 9 prosenttia laivatilausten arvosta. Suomessa telakkatukeen sisältyy laivanrakentajille maksettavan suoran tuen lisäksi verovähennys, jonka varustamot saavat tehdä. Vähennys on 3 prosenttia, ja sitä sovelletaan, kun kotimaiset varustamot tilaavat Suomesta vähintään jäämaksuluokka 1A:n rahtialuksia.

EU:n komissio hyväksyi järjestelmän Suomen hallituksen vakuutettua, että telakkatuki ja verohelpotus rajoittuvat yhdessä aina korkeintaan 9 prosenttiin. Huonommin kävi torstaina Tanskalle, joka on EU:n komission mukaan maksanut aivan liian suurta telakkatukea. Lindön telakka Odensen ulkopuolella joutuu siten maksamaan takaisin runsaat miljoona Tanskan kruunua korkoineen Tanskan valtioille. Tanskan hallitusta arvosteltiin samalla siitä, että se oli antanut EU:n komissiolle epätäydellisiä tietoja telakkatuesta, mikä vaikeutti selvitystyötä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.