Mainos

EU:n komissio haluaa kiristää laivojen turvatoimia

EU:n komissio esittää turvatoimien tiukentamista laivoilla ja satamissa terrorismin varalta. Komissio varoittaa, että mitä tahansa alusta voidaan käyttää aseen kaltaisesti tai niillä voidaan kuljettaa joukkotuhoaseita.

Komission tänään tekemä asetusehdotus koskee sekä rahti- että matkustaja-aluksia. Turvatoimet pitäisi ulottaa myös kotimaan sisäiseen vesiliikenteeseen. Erityisenä huolenaiheena on suurien risteilijöiden matkustajien turvallisuus.

Liikennekomissaari Loyola de Palacio sanoo, että maailman tämänhetkinen tilanne vaatii toimia myös merialueilla. Hänen mukaansa tarkoitus on parantaa merimiesten, satamien, laivojen ja koko kuljetusketjun turvallisuutta. Esitys ei vielä edellytä toimia jäsenmaissa, mutta toteutuessaan se johtaisi pitemmälle meneviin vaatimuksiin jäsenmaissa kuin Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä (IMO) on sovittu.

Komissio ehdottaa mm. miehistön henkilöllisyyden tarkistamista useammin, alusten varustamista automaattisella hälytysjärjestelmällä hyökkäysten varalta sekä satamien turvaluokittamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.