Mainos

EU:n komissio haastaa Nintendon oikeuteen

EU:n komissio on ilmoittanut ryhtyvänsä oikeustoimiin konsolipelien valmistaja Nintendoa vastaan. Lisäksi oikeustoimet uhkaavat myös Nintendon pelejä välittäviä yhtiöitä.

Komission mukaan Nintendo rikkoo markkinalakeja pelikonsolien ja videopelien keinotekoisen korkeilla hinnoilla eräissä jäsenmaissa. Nintendon tuotteita välittävien yhtiöiden epäillään muodostaneen kartellin ja jakavan Euroopan markkinat mielensä mukaan.

Komission mukaan Nintendojen hintaerot eri jäsenmaissa ovat suuret. Eräissä tapauksissa hinta on ollut jopa kaksinkertainen toiseen jäsenmaahan verrattuna. Lisäksi niissä EU-maissa, joissa Nintendot ovat kalliita, kuluttajilla ei ole ollut mahdollisuutta ostaa samoja tuotteita kuin esimerkiksi naapurimaassa. Jälleenmyyjien on ollut samalla vaikea kilpailla tuotteiden hinnoilla.

EU:n komission toimet koskevat Nintendoa ja seitsemää sen tuotteita välittävää yhtiötä. Skandinaviassa maahantuojia ovat Concentra, Linea ja Bergsala. Komissio ilmoittaa käynnistäneensä tapauksen tutkinnan jo vuonna 1995.

Nintendo on komission mukaan jatkanut sisämarkkinasääntöjen rikkomista, vaikka on tiennyt selvityksen aloittamisesta. Eurooppalaiset perheet kuluttavat vuosittain miljoonia video-peleihin. Esimerkiksi kolmen vuoden aikana Nintendo on myynyt kaikkiaan 55 miljoonaa Game Boy -konsolia ja 235 miljoonaa Game Boy -peliä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.