Mainos

EU:n komissio ei vastusta sähköntuontia Venäjältä

EU:n komissio kiistää tiistaisen uutisen siitä, että se vastustaisi sähkön tuontia Venäjältä.

EU:n komissio kiistää uutisen, jonka mukaan komissio vastustaisi sähkön tuontia Venäjältä. Komissio sanoo tiedotteessaan haluavansa kuitenkin solmia Venäjän kanssa sopimuksen tai järjestelyn keskinäisestä sähkökaupasta. Komissio korostaa, että kukin jäsenvaltio päättää itsenäisesti sähkön tuontiin liittyvistä asioista.

- Venäjän on avattava sähkömarkkinat samalla tavoin kuin EU on avannut markkinansa venäläiselle sähkölle ja huolehdittava yhtä korkeasta ydinturvallisuuden tasosta, arvioi Komission edustaja Jean-Claude Schwartz Energiafoorumissa Helsingissä. Hän myös sanoi että sähkökauppa Euroopan unionin ja Venäjän välillä jää vähäiseksi ydinturvallisuusongelmien vuoksi.

Sähkön tuonnin osuus Suomen sähkönkulutuksesta nousi lokakuussa ennätyksellisen suureksi. Sähköä tuotiin nettomääräisesti runsaat 1,6 terawattituntia, mikä vastasi 22,0:a prosenttia sähkön kulutuksesta. Tammi-lokakuussa tuontisähköllä katettiin 20,2 prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta.

Suomen tuontisähköstä noin kaksi kolmasosaa tuli Venäjältä ja yksi kolmannes Pohjoismaista. Koko EU:ssa Venäjältä tuodun sähkön osuus on noin 2 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.