Mainos

EU:n kokonaistuotanto kasvoi 1,4 prosenttia

Euroopan unionin bruttokansantuote on Eurostatin tarkistettujen tietojen mukaan kasvanut 1,4 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä, kun talous huhti-kesäkuussa kasvoi 1,7 prosenttia.

Edellisestä neljänneksestä EU:n kokonaistuotanto kasvoi 0,2 prosenttia. Kasvuvauhti piristyi hieman toisen neljänneksen 0,1 prosentista.

Yhdysvaltain bruttokansantuote kasvoi kolmannella neljänneksellä 0,6 prosenttia ja Japanin bruttokansantuote supistui 0,5 prosenttia. Edellisestä neljänneksestä USA:n kokonaistuotanto supistui 0,3 prosenttia ja Japanin 0,5 prosenttia.

Euroalueen kasvu oli heinä-syyskuussa vuositasolla yhtä nopeaa kuin koko unionissa. Edellisestä neljänneksestä euroalueen kokonaistuotanto kasvoi 0,1 prosenttia eli yhtä hitaasti kuin edellisellä neljänneksellä.

Suomen bruttokansantuotteen kasvu pysähtyi kolmannella neljänneksellä, kun kokonaistuotanto toisella neljänneksellä vielä kasvoi 0,5 prosenttia. Edellisestä neljänneksestä kokonaistuotanto kasvoi Eurostatin mukaan 1,2 prosenttia, kun se edellisellä neljänneksellä supistui 1,8 prosenttia.

Nopeinta kasvu oli kolmannella neljänneksellä Espanjassa, Britanniassa ja Ranskassa, joiden kokonaistuotato kasvoi vuositasolla 2,8 prosenttia, 2,2 prosenttia ja 2,0 prosenttia.

Suomen jälkeen hitaimmin kasvoivat Saksa ja Hollanti, joiden kokonaistuotannon kasvu hidastui kolmannella neljänneksellä 0,4 prosenttiin. Hollannin kokonaistuotanto supistui 0,4 prosenttia ja Saksan 0,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.