Mainos

EU:n kiusankappale Irlanti suostumassa Lissabonin sopimukseen

Irlanti tulee tänä vuonna hyväksymään jo kertaalleen kaatamansa EU:n Lissabonin sopimukseen, uskoo Irlannin eurooppaministeri Dick Roche.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Roche ei allekirjoita väitettä, että Irlanti olisi EU:n nirso ongelmalapsi. Hänen mielestään niin irlantilaisilla kuin muillakin on oikeus ja velvollisuuskin vaatia Euroopan unionilta läpinäkyvyyttä ja selkeyttä.

Roche vakuuttaa irlantilaisten suhtautuvan suopeasti Eurooppaan ja unioniin, vaikka äänestystuloksesta toisenlaisia mielikuvia monelle tuleekin.

- Lissabonin sopimus on erittäin hyvä meille pienille maille. Irlantilaisilla on myös erittäin myönteinen asenne Euroopan unioniin, jopa heillä jotka äänestivät Lissabonin sopimusta vastaan. EU:han on yksi historian parhaista rauhanprosesseista, se ei ole mikään hirviö, Roche sanoo.

- Kyse on siitä, että EU:n pitäisi pystyä puhumaan suoraan ihmisille ja heidän sydämilleen.

Piskuinen maa on tarkka oikeuksistaan, kuten verojensa itsemääräämisoikeudesta, puolueettomuudesta ja esimerkiksi aborttiasioiden päättämisestä oman tahtonsa mukaan.

Ja on Irlannin niskuroinnista ollut Suomellekin hyötyä: heidän kovapäisyytensä ansiosta Suomikin saa pitää oman EU-komissaarinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.