Mainos

EU:n kaupunkitutkimus: Helsinkiläiset laiskoja äänestäjiä

Laaja kaupunkitutkimus paljastaa, että helsinkiläiset äänestävät kunnallisvaaleissa harvemmin kuin eurooppalaiset yleensä. Myös helsinkiläisasuntojen asumisväljyydessä on parantamisen varaa.

Äänestysinnostus kunnallisvaaleissa on Helsingissä muihin Euroopan suuriin kaupunkeihin verrattuna alhaista. Hieman yli viikon päästä julkistettavan suuren eurooppalaisen kaupunkivertailun ennakkotiedoista käy ilmi, että helsinkiläiset ovat eurooppalaisittain laiskoja äänestäjiä. Tutkimukseen osallistuneiden 250 Euroopan kaupungin joukossa Helsinki sijoittuu kunnallisvaalien äänestysinnokkuudessa keskitason alapuolelle. Viime kunnallisvaaleissa vain joka toinen helsinkiläinen kävi äänestämässä.

Miinuksia Helsinki saa kaupunkivertailussa myös työttömyyden hoidosta. 250 kaupungin vertailusta käy ilmi, että Helsingin työttömyysaste on eurooppalaisittain korkea, yhdeksän prosenttia.

Kaupunkitutkimus paljastaa myös, että helsinkiläiset asuvat ahtaammin kuin muut eurooppalaiset. Helsinkiläisellä on käytettävänään asuintilaa vain 33 neliötä. Tuloksellaan Helsinki sijoittuu vertailussa aivan kyselykaupunkien häntäpäähän.

Tutkimukseen osallistui suuria ja keskisuuria kaupunkeja kaikista nykyisistä 25 EU-maasta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.