Mainos

EU:n ja Venäjän johtajat koolla Moskovassa

Taloussuhteiden parantaminen, Itä-Eurooppa ja taistelu huumeita ja järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan ovat Venäjän ja Euroopan unionin huippukokouksen asialistalla tänään Moskovassa. EU:n lähitulevaisuuden tavoitteena on erityisesti vauhdittaa Venäjän talousuudistusta ja parantaa sijoitusilmastoa.

Moskovaan saapuvat tänään Euroopan unionin komission puheenjohtaja Jacques Santer ja puheenjohtajamaan Hollannin pääministeri Wim Kok. Tapaaminen saattaa tarjota Venäjälle tervetulleen hengähdystauon tiukoista neuvotteluista NATO:n kanssa, olkoonkin että Venäjän suhteita NATO:on ja EU:hun ei voida täysin erottaa toisistaan.

Vajaat kolme vuotta sitten Venäjän ja Euroopan unionin välillä solmittu kumppanuus-ja yhteistyösopimus ei sekään toimi vielä kunnolla, koska Saksa ja Belgia eivät ole toistaiseksi ratifioineet sitä.

EU haluaa kuitenkin edesauttaa Venäjän pääsemistä maailman kauppajärjestön WTO:n jäseneksi, tämä on tiettävästi myös Moskovan huippukokouksen asialistalla. Sen sijaan Venäjän toivomaan vapaakauppasopimukseen EU:n kanssa lienee vielä pitkä matka.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.