Mainos

EU:n ilmastokomissaarille suomalainen tiedottaja

Tuleva ilmastokomissaari Connie Hedegaard on nimittänyt tiedottajakseen suomalaisen filosofian maisterin Maria Kokkosen. Kokkonen on työskennellyt komissiossa vuodesta 1996 ja on tällä hetkellä EU-komission Pariisin toimiston lehdistöpäällikkö vuodesta 2003. Lapinlahden Alapitkältä lähtöisin oleva Kokkonen on opiskellut Kölnin yliopistossa romaanista filologiaa ja valtiotiedettä.

Komissiolla on 27 tiedottajaa, jotka edustavat eri kansallisuutta kuin komissaarinsa. Connie Hedegaard, Tanskan entinen ympäristöministeri, johti viime joulukuussa Kööpenhaminan ympäristökokousta.

EU-parlamentti kuuli Hedegaardia viime perjantaina. Hedegaard sai osakseen arvostelua ympäristökokouksen vetämisestä, mutta hänen esitystään EU-parlamentin edessä on luonnehdittu asiantuntevaksi, vakuuttavaksi ja erittäin onnistuneeksi. Kokkonen saa tiedotettavakseen yhden lähivuosien haastavimmista ja keskeisimmistä asiakokonaisuuksista, johon liittyy paljon kansainvälisiä neuvotteluja.

Samalla Kokkonen saa EU:ssa erittäin näkyvän tehtävän. Komissaarien tiedottajat ovat päivittäin Brysselin EU-toimittajakunnan tentattavina komission päärakennuksessa Berlaymontissa järjestettävissä puolen päivän tiedotustilaisuuksissa. Ennen Kokkosta suomalainen Reijo Kemppinen on kuulunut komission tiedottajakaartiin. Kemppinen oli EU-komission puheenjohtajan Romano Prodin tiedottaja vuosina 2001-2004 nousten komission päätiedottajaksi vuoden 2003 alusta lähtien.

Kokkonen tunnetaan erittäin tunnollisena, energisenä, kielitaitoisena ja työhönsä paneutuvana lehdistöpäällikkönä. Hän on ollut alusta lähtien hyvin suosittu Pariisin toimittajakunnan keskuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.