Mainos

EU:n huippukokous alkoi Firenzessä

Euroopan unionin huippukokous on alkanut Italian Firenzessä. 15 jäsenmaan johtajat kokoontuivat aamupäivällä ensimmäiseen istuntoon parikymmentä minuuttia aikataulusta myöhässä. Kiistaa ns. hullun lehmän taudin aiheuttamasta tilanteesta ei ole vielä saatu ratkaistuksi. Britannian pääministerillä John Majorilla oli aamulla tapaaminen kokouksen puheenjohtajan Italian pääministerin Romano Brodin kanssa. Lopullista ratkaisua ei tässä tapaamisessa vielä löytynyt.

Britannia on jarruttanut EU:n päätöksentekoa siitä lähtien, kun brittiläinen naudanliha asetettiin vientikieltoon hullun lehmän taudin vuoksi. Huippukokouksessa on määrä hyväksyä Euroopan komission suunnitelma toimista, joilla tauti voitaisiin saada kuriin. Vientikiellon purkamisesta ei ole tarkoitus päättää.

Aamupäivän istunnossa on keskusteltu meneillään olevan EU:n hallitusten välisen konferenssin tähänastisista tuloksista. Huippukokouksen pääaiheena on työllisyys.

Suomen valtuuskunta saapui kokouspaikalle presidentti Martti Ahtisaaren johdolla. Suomen edustajina kokouksessa ovat pääministerin sijaisena valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja ulkoministeri Tarja Halonen.

Presidentti on istunnoissa mukana silloin, kun käsittelyssä ovat hänen toimialaansa kuuluvat asiat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.