Mainos

EU:n henkilökunnalle oikeus verovapaisiin ostoksiin

Ulkomailla Euroopan unionin palveluksessa työskentelevät suomalaiset voivat vastedes tehdä Suomen kaupoissa verovapaita ostoksia. Tasavallan presidentti vahvisti tätä koskevan lain tänään.

Verovapaus tulee itse asiassa voimaan takautuvasti vuoden 1995 alusta, jolloin Suomesta tuli unionin jäsen. Tämä johtuu siitä, että EU:n komission mielestä oikeus perustuu suoraan yhteisölainsäädäntöön.

Verovapaita ostoksia voi tehdä Suomessa, jos asemapaikassa on sama oikeus. Jos esimerkiksi EU:n komission palveluksessa oleva henkilö voi tehdä verovapaita ostoksia Belgiassa, sama oikeus on myös Suomessa.

Valtiovarainministeriöstä kerrotaan, että etu koskee ainakin Belgiassa ja Luxemburgissa työskenteleviä EU-virkamiehiä, koska nämä maat ovat myöntäneet verovapauden. Ostoksiin mahdollisesti liittyvät markkamääräiset tai tuotekohtaiset rajoitukset koskevat myös Suomea.

Nyt säädetty verovapaus koskee suomalaisten lisäksi myös muiden maiden EU-virkamiehiä. Vastaavasta edusta ovat jo aiemmin nauttineet diplomaatit ja kansainvälisten järjestöjen työntekijät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.