Mainos

EU:n hedelmiä ei jaeta kouluissa

Suomi ei ota tänä vuonna käyttöön EU:n kouluhedelmäjärjestelmää. EU tarjoaisi kouluhedelmiin 900 000 euroa, mutta suomalaisten omaakin rahaa tarvittaisiin vielä 1,4 miljoonaa euroa.

Maa- ja metsätalousministeriön selvityksen mukaan se toisi koululaisille vain yhden lisähedelmän kuukaudessa ja olisi hallinnollisesti hyvin raskas. Kouluhedelmäjärjestelmä on jäsenmaille vapaaehtoinen. Asiasta uutisoi Ruokatieto.

Kouluhedelmäjärjestelmän sijaan maa- ja metsätalousministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö aikovat edistää lasten ja nuorten hedelmien, marjojen ja kasvisten kulutusta jo olemassa olevien järjestelmien kautta tänä ja ensi vuonna.

Suomella olisi mahdollisuus saada kouluhedelmiin noin 900 000 euroa kouluvuotta kohti EU:n tukea. Maa- ja metsötalousministeriön laskelmien mukaan kansallista rahoitusosuutta tarvittaisiin lisäksi noin 1,4 miljoonaa euroa.

Ministeriön viime kesänä tekemä aiehaku poiki seitsemän hakemusta hedelmien jakelun toteuttajaksi.

Viime helmikuussa järjestetyssä kuulemistilaisuudessa maa-ja metsätalousministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetusministeriö olivat yksimielisiä siitä, että kouluhedelmiä tulisi jakaa Suomessa. Suuri osa suomalaisista lapsista ja nuorista syö aivan liian vähän kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.