Mainos

EU:n harkitsee uudelleen ilmastopolitiikkaa?

Euroopan unionin on harkittava uudelleen strategiaansa Kioton ilmastosopimuksen tukemiseksi, koska Venäjän viivyttely on asettanut sopimuksen toteuttamisen vaakalaudalle, sanoi energia-asioista vastaava EU:n komissaari Loyola de Palacio Brysselissä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun komission edustaja on ehdottanut, että unioni voisi uudelleen harkita kantaansa ilmastosopimukseen. EU on ajanut Kioton sopimusta voimakkaasti.

-Noudatamme tällä hetkellä strategiaamme ja Kioton sopimusta, mutta meidän on tarpeen katsoa myös muita vaihtoehtoja, sanoi Palacio energianeuvoston kokouksen jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Ellei Venäjä ratifioi Kioton sopimusta, ei sopimus tule voimaan vuonna 2008.

- Unionilla ei ole minkäänlaista strategiaa sellaisen tilanteen varalta. Ongelma ei katoa, vaikka jättäisimme sen huomioimatta, totesi Palacio.

-En itse aseta Kiotoa kyseenalaiseksi, mutta tässä tilanteessa on tutkittava kaikkia vaihtoehtoja, myös kaikkein vaarallisimpia, Palacio totesi. Hänen mukaansa EU ei voi jättää huomiota nykyistä epävarmaa tilannetta, eikä teollisuutta voi jättää epätietoisuuteen.

EU:n puheenjohtajamaan Italian teollisuusministeri Antonio Marzano sanoi, että EU:n kilpailukyky kärsisi, jos unioni toteuttaa yksin Kioton rajoituksia.

-Selvästikin energia- ja ympäristöministereiden on yhdistettävä voimavaransa jonkinlaisen tasapainon löytämiseksi, sanoi Marzano.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.