Mainos

EU:n Fischler: Suomi hyötyy maatalousuudistuksesta

EU:n maatalouskomissaarin Franz Fischlerin mukaan Suomi hyötyy EU:n maatalouden tukijärjestelmän uudistamisesta. Fischler vakuuttaa, että uudistus ei vähennä suomalaistuottajien tuloja.

Euroopan unionin maatalouskomissaari Franz Fischler arvioi komission uuden esityksen maatalouden tukijärjestelmän uudistamiseksi hyödyttävän erityisesti suomalaisia maanviljelijöitä.

Suomessa vieraileva Fischler perustelee näkemystään sillä, että suomalaisen maatalouden nykyiset kilpailuvahvuudet, kuten korkea laatu ja ympäristöongelmien hoito saavat jatkossa entistä enemmän tukea. Se asettaisi vastaavasti muille kilpailijamaille samat kriteerit.

Etuina on Fischlerin mukaan myös se, että tukibyrokratia kevenee ja viljelijä voi entistä itsenäisemmin päättää siitä, mitä hän haluaa tuottaa. Fischler vakuutti, että uudistus ei vähennä suomalaistuottajien tuloja, vaan päinvastoin lisää tukien määrää.

MTT: Viljelijöiden ja maidontuottajien toimeentulo laskee

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT on laskenut, että vilja- ja maitotilojen toimeentulo kärsii, jos EU:n maatalouspolitiikan esitetty uudistus toteutuu. MTT:n mukaan EU:n maatalouskomissaarin Franz Fischlerin esittämät tukien leikkaukset vähentäisivät eniten viljatilojen tuloja. Esitykseen liittyvä maitokiintiöiden vapautus koituisi MTT:n mukaan suomalaisten maidontuottajien tappioksi.

-Uudistuksen onnistuminen edellyttää, että sen kannustinloukut pohjoisilla tuotantoalueilla puretaan, sanoi MTT:n taloustutkimuksen johtaja, professori Kyösti Peltola tänään. MTT:n mukaan EU:n maatalouspolitiikan uudistusesitykseen liittyy myös Suomen nykyistä politiikkaa tukevia elementtejä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.