Mainos

EU:n avustuslento Irakiin tällä viikolla

EU:n ensimmäinen avustuslento Irakiin lähtee matkaan Brysselistä vielä tällä viikolla, ilmoitti EU-komissio tänään. Asiasta ilmoittaneen komissaari Poul Nielsonin mukaan avustuslennolla pyritään auttamaan etenkin ryöstelystä kärsineitä irakilaisia sairaaloita. Myös vakavasti haavoittuneiden lasten lennättäminen hoitoon EU-maihin tai Irakin naapurimaihin tulee Nielsonin mukaan kyseeseen, ellei Irakissa voida antaa tarvittavaa hoitoa.

EU-komissio myönsi tiistaina kymmenen miljoonan euron summan käytettäväksi avustusoperaatioon. Kaikkiaan EU on valmistautunut avustamaan Irakia sadalla miljoonalla eurolla.

Nielsonin mukaan Irakin sairaaloiden pahin ongelma on tällä hetkellä puute sähköstä ja puhtaasta vedestä. Lisäksi sairaaloissa vallitsee suuri pula lääkkeistä ja sairaalatarvikkeista.

EU:n kehitys- ja hätäapuasioista vastaavan Nielsonin mukaan Irakin terveydenhuoltojärjestelmää voidaan tarvittaessa tukea myös muun muassa pystyttämällä kenttäsairaaloita ja järjestämällä rokotuskampanjoita.

Nielson ilmoitti matkustavansa toukokuun ensimmäisellä viikolla Irakiin tutustuakseen humanitaarisen avun tarpeeseen. Avustuslennon toteuttamisesta vastaa Belgian ilmavoimat. Avustusoperaation pääkohteina ovat komission mukaan Bagdad ja Basra.

Komission päätiedottajan Reijo Kemppisen mukaan tämänviikkoinen avustuslento ei jää viimeiseksi, vaan sille on jo luvassa jatkoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.