Mainos

EU:n avustuskone vihdoin Irakiin

EU aloitti tänään avustustarvikkeiden kuljettamisen lentoteitse Irakiin. Muun muassa lääkintätarvikkeita kuljettavan belgialaisen sotilaskoneen piti lentää Brysselistä Bagdadiin jo viime viikolla, mutta ensimmäinen avustuslento viivästyi lentoreittiä koskevien neuvottelujen vuoksi.

Tuolloin syyksi kerrottiin, etteivät Yhdysvaltain sotilasviranomaiset katsoneet voivansa taata koneen turvallisuutta alkuperäisen lentosuunnitelman perusteella. Kone pääsi viimein ilmaan aamulla, ja sen odotetaan saapuvan Bagdadiin huomenna. Lastina on 10 miljoonan euron arvosta muun muassa sairaalatarvikkeita, rokotteita ja lääkkeitä. Kone tekee välilaskun Ateenaan, jossa mukaan pakataan myös ruokaa.

Kaiken kaikkiaan EU jäsenmaineen on tähän mennessä luvannut Irakille yhteensä 730 miljoonaa euroa hätäapua, josta komission osuus on 100 miljoonaa euroa. EU:n kehityskomissaari Poul Nielson on myös matkustanut vierailulle Irakiin. Hän tapasi siellä tänään Punaisen Ristin kansainvälisen komitean puheenjohtajan Jakob Kellenbergerin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.