Mainos

EU:n Agenda 2000-asiakirja julkiseksi

EU-komission Agenda 2000 -asiakirja julkistettiin virallisesti tänään Strasbourgissa. Sen mukaan EU:n komissio haluaa aloittaa jäsenyysneuvottelut kuuden maan kanssa.

EU-parlamentille esiteltävä asiakirja sisältää komission julkisuuteen jo aiemmin vuotaneet lausunnot EU-jäsenyyttä hakeneista kymmenestä Itä-Euroopan maasta.

EU:n komissio haluaa aloittaa jäsenyysneuvottelut kuuden maan kanssa. Komissio suosittelee, että EU aloittaa jäsenyysneuvottelut Puolan, Unkarin, Tshekin, Slovenian, Viron ja Kyproksen kanssa. Suomi on tyytyväinen, että Viro on EU:n jäsenehdokas mutta toivoo, että myös Latvia ja Liettua pääsisivät ehdolle.

EU:n on aloitettava uusi kierros sääntöjen uudistuksessa heti vuoden 2000 jälkeen, ennen uusien jäsenmaiden liittymistä, sanoi komission puheenjohtaja Jacques Santer Strasbourgissa. Uudet säännöt äänten painotuksesta, ja komission koostumuksen muutokset on sovittava ennen laajentumista, Santer painotti. Päätöksenteossa pitäisi ottaa käyttöön yleisenä periaatteena enemmistöpäätökset.

EU-komission Agenda 2000 -asiakirja sisältää maalausuntojen lisäksi komission esitykset EU:n maataloustukien, aluepolitiikan ja rahoituskehysten tulevaisuudesta.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.