Mainos

EU-ministerit eivät yhdistäisi Tiibetin tilannetta olympialaisiin

Euroopan unionin urheiluasioista vastaavat ministerit ja kansalliset olympiakomiteat vastustavat Pekingin olympialaisten boikotointia Tiibetin viimeaikaisten tapahtumien vuoksi.

Sloveniassa kokoustavat ministerit ovat sitä mieltä, ettei urheilua ja tämäntapaista poliittista tapahtumaa pidä yhdistää. He muistuttavat, että edelliset olympiaboikotit ovat osoittaneet, miten pieni vaikutus boikoteilla on.

Wallin arvosteli ihmisoikeustilannetta

Kokoukseen osallistunut kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) arvosteli Kiinaa ihmisoikeusloukkauksista. Pekingin olympialaisten boikotointia Wallin ei kuitenkaan kannata.

Wallinin mukaan Tiibetin tilanne osoittaa jälleen, ettei kiinalaishallinto näytä kunnioittavan ihmisoikeuksia. Hän muistuttaa Kiinan ottaneen tietoisen riskin anoessaan olympiakisojen järjestämistä ja saadessaan kisat järjestettäväkseen. Massiivinen julkisuus tuo myös maan kannalta ikävät asiat maailman tietoisuuteen.

Ministerin mielestä olympia-aate velvoittaa kuitenkin pitämään urheilun ja politiikan erillään toisistaan.

- Itse aiheutettua negatiivista julkisuutta Kiina ei kuitenkaan voi välttää asiassa, joka on kansainvälisen yhteisön keskeinen yhteinen arvo, nimittäin ihmisoikeuksien kunnioittaminen, Wallin huomauttaa tiedotteessaan.

Slovenian urheiluministeri Milan Zver isännöi tilaisuutta, johon on kokoontunut EU:n jäsenmaiden ministereitä ja olympiakomiteoiden edustajia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.