Mainos

EU-mielenosoituksesta vastuuhenkilöille sakot

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton järjestöpäällikkö Jyrki Wallin ja toiminnanjohtaja Tage Ginström ovat saaneet 3900 ja 3450 markan sakot kokoontumislain rikkomisesta. Helsingin poliisi teki rikosilmoituksen maataloustuottajien joulukuisesta EU:n vastaisesta mielensoituksesta, kun tapahtumien kulku eduskuntatalon ja Messukeskuksen edessä riistäytyi käsistä.

EU:n maatalouspolitiikkaa vastaan suunnatussa mielenosoituksessa oli aiheutettu monin tavoin häiriötä. Väki veti EU-lippuja alas lipputangoista ja sytytti niitä tuleen. Lisäksi vielä mielenosoittajat olivat sytyttäneet heinäpaaleja tuleen ja tukkineet Mannerheimintien liikenteen molempiin suuntiin. Osa mielenosoittajista oli myös varustautunut tapahtumaan kirvein, vesurein ja piikkinuijin. Maatalousjärjestöt, MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC ovat korvanneet kaikki tilaisuuden jälkeen esitetyt noin 30000 markkaan nousseet korvausvaateet.

Luvat kunnossa

Kokoontumislain rikkomisesta 20 ja 15 päiväsakkoon tuomitut Wallin ja Ginström eivät aio valittaa kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtisen sakkopäätöksestä, joten asia ei etene oikeuskäsittelyyn. Mielenosoitukseen oli haettu asianmukainen poliisilaitoksen lupa, jossa kokouksen vastuullisiksi järjestäjiksi oli nimetty Wallin ja Ginström. Mielenosoitus järjestettiin Suomen EU-huippukokouksen yhteydessä. Tapahtumaan osallistui noin 5000 henkeä. Poliisin arvion mukaan laittomuuksiin syyllistynyt mielenosoituksen ydinjoukko oli vain noin 50-100 hengen suuruinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.