Mainos

EU-matkustajien tiedot lennähtävät Australiaan

Lentoyhtiöiden Euroopan unionista peräisin olevia matkustajarekisteritietoja esitetään luovutettavaksi Australian tullilaitokselle.

Suomen hallitus on hyväksynyt esityksen ja se on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä huomenna. Esityksen tarkoituksena on saattaa voimaan Euroopan unionin ja Australian välillä kesäkuussa 2008 allekirjoitettu 7-vuotinen sopimus, jota on sovellettu väliaikaisesti kesäkuusta 2008 lukien.

Kyseessä on ns. PNR-sopimus (Passenger Name Record), jonka mukaan lentoyhtiöt siirtävät Australian tullilaitokselle tietoja matkustajista, jotka matkustavat Australiaan, Australiasta tai Australian kautta. Suomalaiset lentoliikenteenharjoittajat eivät tällä hetkellä tarjoa suoria lentoja Australiaan, mutta niiden Australiaan lentävät yhteistyökumppanit toimittaisivat matkustajarekisteritiedot Australian viranomaisille.

Sopimuksen tarkoituksena on torjua terrorismia, siihen liittyvää rikollisuutta ja muita vakavia kansainvälisiä rikoksia, kunnioittaen samalla perusoikeuksia sekä erityisesti yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa.

EU:lla on jo vastaavanlainen tietojen luovutusta koskeva sopimus USA:n ja Kanadan kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.