Mainos

EU-maiden yliopistot toivovat lisää huippuopiskelijoita

EU-maat ovat käynnistäneet uuden ohjelman, jonka kautta Euroopan ulkopuolelta tuleva opiskelija voi saada ilmaisen opiskelupaikan jostakin jäsenmaiden yliopistosta.

EU-maat toivovat uuden yhteistyöohjelman houkuttelevan yliopistoihin lisää ulkomaalaisia opiskelijoita. Tästä lukuvuodesta lähtien EU tarjoaa ilmaisen opiskelupaikan maailman parhaille opiskelijoille Euroopan parhaissa yliopistoissa, myös Suomessa.

Erasmus Mundus- ohjelman tavoitteena on edistää eurooppalaista osaamista ja sen myötä kilpailukykyä. Ohjelman ideana on, että vähintään kolme yliopistoa eri EU-maista kouluttaa yhdessä EU:n ulkopuolelta tulevia opiskelijoita.

- Euroopassa on loistavia yliopistoja. Meillä on paljon tieto-taitoa, mutta kovin hajallaan. Opiskelijat hakeutuvat mielummin Yhdysvaltoihin, koska Euroopan yliopistojen maine ei ole enää entisensä, toteaa koulutusasiain komissaari Viviane Reding.

Euroopan yliopistojen maineen toivotaan paranevan, kun huippuyliopistot kehittävät yhteistyötään EU:n tuella. Tänä syksynä on käynnistetty ensimmäiset 19 maisteriohjelmaa. Aikomuksena on järjestää yhteensä sata maisteriohjelmaa viiden vuoden aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.