EU-maiden yliopistot toivovat lisää huippuopiskelijoita

EU-maat ovat käynnistäneet uuden ohjelman, jonka kautta Euroopan ulkopuolelta tuleva opiskelija voi saada ilmaisen opiskelupaikan jostakin jäsenmaiden yliopistosta.

EU-maat toivovat uuden yhteistyöohjelman houkuttelevan yliopistoihin lisää ulkomaalaisia opiskelijoita. Tästä lukuvuodesta lähtien EU tarjoaa ilmaisen opiskelupaikan maailman parhaille opiskelijoille Euroopan parhaissa yliopistoissa, myös Suomessa.

Erasmus Mundus- ohjelman tavoitteena on edistää eurooppalaista osaamista ja sen myötä kilpailukykyä. Ohjelman ideana on, että vähintään kolme yliopistoa eri EU-maista kouluttaa yhdessä EU:n ulkopuolelta tulevia opiskelijoita.

- Euroopassa on loistavia yliopistoja. Meillä on paljon tieto-taitoa, mutta kovin hajallaan. Opiskelijat hakeutuvat mielummin Yhdysvaltoihin, koska Euroopan yliopistojen maine ei ole enää entisensä, toteaa koulutusasiain komissaari Viviane Reding.

Euroopan yliopistojen maineen toivotaan paranevan, kun huippuyliopistot kehittävät yhteistyötään EU:n tuella. Tänä syksynä on käynnistetty ensimmäiset 19 maisteriohjelmaa. Aikomuksena on järjestää yhteensä sata maisteriohjelmaa viiden vuoden aikana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.10.2004)

Lue myös:

    Uusimmat