Mainos

EU lupaa USA:lle yhteistyötä terrorismin torjunnassa

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja varapuheenjohtaja Franco Frattini uskovat, että terrorisminvastainen yhteistyö tulee jatkossa olemaan yhä enemmän henkilötietojen vaihtamista ja radikalisoitumisen ehkäisemistä.

EU lupaa lisätä yhteistyötään Yhdysvaltain kanssa terrorismin vastaisessa taistelussa.

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja varapuheenjohtaja Franco Frattini kertovat unionin näkemyksistä kirjeessään Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministerille Michael Chertoffille.

- Eurooppa on kärsinyt vakavista iskuista, mutta on onnistunut estämään useita terroristien yrityksiä tappaa viattomia ihmisiä. Tärkein opetus on, että avain terrorismin vastaisen taistelun onnistumiseen on yhteistyö liittolaistemme ja kumppaneidemme kanssa, Frattini kirjoittaa syyskuun terrori-iskujen viisivuotispäivänä julkaistussa kirjeessä.

Tulevaisuudessa yhteistyö keskittyy Frattinin mukaan entistä enemmän henkilötietojen vaihtamiseen. Hän haluaa kuitenkin pitää kiinni kansalaisten tietosuojasta.

Barroso muistuttaa kirjeessä, että tekemistä riittää etenkin radikalisoitumisen ja terroristien värväämisen estämisessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.