Mainos

EU lupaa 210 miljoonaa ehec-kohusta kärsineille viljelijöille

EU tarjoaa ehec-bakteerikohusta kärsineille viljelijöille nyt 210 miljoonaa euroa korvauksia. EU:n komissio joutui korottamaan aiemmin lupaamaansa summaa Espanjan ja Ranskan valitettua sen pienuutta.

EU:n maatalouskomissaari Dacian Ciolos ehdotti ensin vähintään 150 miljoonan tukipottia vihannesviljelijöille, jotka ovat joutuneet kärsimään Pohjois-Saksan epidemian aiheuttamasta kysynnän romahduksesta.

Komissio lisäsi myös kesäkurpitsat ja paprikat korvattavien vihannesten listalle, siellä jo olevien kurkkujen, tomaatin ja salaatin lisäksi.

Espanjalaiset vihannesviljelijät vaativat sadan prosentin korvausta, mutta komissio taipui nyt 50:een prosenttiin tuotteiden viitehinnoista. Espanjalaiset kurkut leimattiin alun perin väärin ärhäkän kolibakteerin saastuttamiksi.

Uusien ehec-tartuntojen määrä on laskenut merkittävästi Saksassa, viranomaiset kertovat. Eheciin on kuollut 25 ihmistä ja 2600 sairastunut.

Venäjä on kieltänyt EU-alueelta tulevien vihannesten tuontia. Tuontirajoituksia arvioidaan EU:n ja Venäjän huippukokouksessa Nizhni Novgorodissa torstaina.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.