Mainos

EU:lta musta lista vaarallisista laivoista

Euroopan unionin komissio on julkaissut listan laivoista, joita on kielletty saapumasta EU:n satamiin. Listan julkaiseminen liittyy Prestige- ja Erika -tankkereiden turmiin, jotka ovat pakottaneet unionin kiristämään meriturvallisuusmääräyksiään. Erityisesti Prestigen tuho tasan vuosi sitten Espanjan rannikolla on saanut unionin liikkeelle.

Listalla on kymmenen laivaa, joilta EU:n satamat ovat nyt suljettuja. Seitsemän niistä on rahtilaivoja. Laivoista neljä purjehtii Kambodzhan lipun alla. Joukossa on jopa yksi EU:n hakijamaan Turkin alus.

Komissio laati jo tammikuussa alustavan mustan listan sellaisista laivoista, joita uhkaa kielto saapua EU:n satamiin. Tänään julkaistiin uusi vastaava lista, joka on tammikuista tuntuvasti laajempi. Se sisältää yli 150 laivan nimet.

Listan aluksista suurin osa tulee kehitysmaista kuten Kambodzhasta ja Panamasta. Joukossa on kuitenkin myös runsaasti turkkilaisia ja romanialaisia laivoja. Neljä laivoista on rekisteröity Maltaan, josta tulee EU:n jäsenmaa ensi toukokuussa. Vanhin EU:n listoille joutunut laiva on 46-vuotias Hondurasin lipun alla purjehtiva Mistral II -tankkeri. Nuorimmat erittäin vaarallisiksi luokitellut laivat ovat alle 10 vuoden ikäisiä. Suurin osa on kuitenkin yli 20-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.