Mainos

EU:lta ei tukea siipikarjatiloille

Linnunlihan kulutus on laskenut huimasti viime viikkoina, kun uusia tautitapauksia on tullut julki. Tänään Unkari ilmoitti ensimmäisestä lintuinfluenssalöydöstään.

EU:n komissio on kehottanut jäsenmaitaan auttamaan siipikarjatilojen kasvavaa ahdinkoa jo olemassaolevin keinoin. Tämä poissulkee ainakin toistaiseksi erityiset tukitoimet EU:n taholta, kertoo uutistoimisto AFP.

Maatalouskomissaari Mariann Fisherin mukaan kukin maa voi kuitenkin tukea omia tilojaan nykyisten kansallisten toimenpiteiden rajoissa, kuten esimerkiksi myöntämällä niille matalakorkoisia lainoja.

Yhteensä 25 jäsenmaan maatalousministerit kokoontuivat eilen Brysseliin pohtimaan lintuinfluenssauhan vaikutuksia siipikarjatiloihin. Linnunlihan kulutus on laskenut huimasti viime viikkoina, kun uusia tautitapauksia on tullut julki. Esimerkiksi Italiassa kulutus on vähentynyt 70 prosentilla ja Ranskassa noin 15 prosentilla.

Ministerit kehottivat ihmisiä rauhallisuuteen lintuinfluenssan suhteen. Ihmisellekin vaarallista H5N1-virusta on löydetty toistaiseksi vain villilinnuista.

EU-maista virusta on tavattu tähän mennessä Itävallasta, Ranskasta, Saksasta, Kreikasta, Italiasta ja Sloveniasta sekä viimeksi Unkarista.

Unkari on vahvistanut tänään löytäneensä ensimmäistä kertaa lintuinfluenssan H5N1-virusta. Virusta on tavattu kolmesta villijoutsenesta maan eteläosassa, tiedottaa Unkarin hallituksen edustaja Andras Batiz.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.