Mainos

EU:lta ehkä tuomio Guantanamon leirille

Tanskan ja Ruotsin ministerien mukaan EU:n ulkoministerit päättivät kokouksessaan, että unioni vaatii Yhdysvaltoja sulkemaan Guantanamon vankileirin. Asiasta ei kuitenkaan esitetty virallista lausuntoa.

Tanskan ja Ruotsin ulkoministerien mukaan EU vaatii Guantanamon vankileirin sulkemista.

Tanskan ulkoministeri Per Stig Möller kertoo, että Itävallassa koolla olleet unionin ulkoministerit sopivat epävirallisessa tapaamisessaan EU:n yhteisestä linjasta. Sen mukaan Yhdysvaltojen hallituksen on suljettava viivytyksettä sotilastukikohdassa Kuubassa sijaitseva Guantanamon leiri.

Ruotsin ulkoministeri Jan Eliasson luonnehti Guantanamon leiriä kokouksen jälkeen "vakavaksi huolenaiheeksi". Eliasson sanoi EU:n vaativan, että Yhdysvallat noudattaa oikeusvaltion periaatteita ja ihmisoikeuksia taistelussa terrorismia vastaan.

EU:n puheenjohtajamaan Itävallan ulkoministeri Ursula Plassnik ei sen sijaan maininnut mitään Guantanamosta lehdistötilaisuudessaan. Ulkoministerien tapaamisen jälkeen ei myöskään esitetty Guantanamoa koskevaa lausuntoa. Plassnikin tiedottajan mukaan asiasta oli keskusteltu lyhyesti tapaamisessa.

Yhdysvallat pitää Guantanamossa terroristeiksi sanottuja vankeja ilman että heitä vastaan on nostettu syytteitä. Vankileirillä on tätä nykyä amerikkalaisten ilmoituksen mukaan 480 vankia. Vankeja on tuotu Guantanamoon vuoden 2001 jälkeen ennen muuta Afganistanista.

(MTV3-TT-Ritzau-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.