Mainos

EU:lta apua lintuinfluenssan torjuntaan Aasiassa

EU lupaa varoja lintuinfluenssa torjuntaan Aasiassa, missä yli 60 ihmistä on kuollut lintuinfluenssan ihmiselle vaaralliseen muotoon. Maailmanpankki kertoo raportissaan, että pandemiaksi muodostuvat lintuinfluenssa voisi aiheuttaa satojen miljardien dollarien laskun pelkästään Yhdysvalloille.

Euroopan unioni on luvannut 30 miljoonaa euroa lintuinfluenssan torjuntaan Aasiassa, kertovat vietnamilaiset viranomaiset. Apulupauksen oli esittänyt terveydenhuoltoasioista vastaava EU-komissaari Markos Kyprianou.

Vietnam on yksi matkakohde Kyprianoun Aasian-kiertomatkalla.

Aasiassa on kuollut yli 60 ihmistä lintuinfluenssan ihmiselle vaaralliseen muotoon vuoden 2003 jälkeen. Vietnamissa kuolonuhreja on ollut ainakin 41.

Maailmanpankki: Lintuinfluenssa tulisi kalliiksi

Jos lintuinfluenssa alkaa tarttua ihmisestä toiseen ja aiheuttaa maailmanlaajuisen tautiaallon, kustannukset voisivat kasvaa satoihin miljardeihin euroihin. Maailmanpankki arvioi mahdollisen pandemian rokottavan rikkaiden maiden talouksia yli 465 miljardilla eurolla.

Maailmanpankin raportin mukaan tauti voisi vaatia pahimmillaan 100000-200000 kuolonuhria pelkästään Yhdysvalloissa. Maan taloudellisen menetysten ennakoitiin kohoavan 100-200 miljardiin dollariin eli enintään noin 170 miljardiin euroon.

Genevessä alkoi tänään kolmipäiväinen kokous, jossa pohditaan lintuinfluenssan torjuntaa. Paikalla on nelisensataa lääkäriä, eläinlääkäriä ja muita terveydenhuollon edustajia.

Lintuinfluenssa on vaatinut yli 60 kuolonuhria Kaakkois-Aasiassa kahtena viime vuotena. Tauti ei siis tartu kovin helposti linnuista ihmiseen. Todellinen uhka liittyykin viruksen muuttumiseen niin, että se leviäisi ihmisten keskuudessa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.