Mainos

EU:lle selvitys Nordbankenin ja Meritan yhteenliittymästä

Merita ja Nordbanken pyrkivät toimittamaan EU:n kilpailuviranomaisille selvityksen kaavaillusta yhteenliittymästään tämän viikon lopulla. Näiden selvitysten perusteella ratkeaa lopullisesti, joudutaanko siihen hakemaan lupa EU:n komissiolta.

Pankit ilmoittivat yhdistymisestä eilen. Ne ovat jo alustavasti keskustelleet yhteenliittymästä EU:n kilpailuviranomaisten kanssa.

Meritan varatoimitusjohtaja Pertti Voutilainen kertoi tänään, että alustavien keskustelujen perusteella EU:hun toimitetaan tarkempi selvitys asiasta. Tämä pyritään tekemään tämän viikon lopussa. Niin pankkien kuin komission alustavien arvioiden mukaan EU-säännöt eivät tule estämään yhdistymistä. Osaltaan tämä johtuu siitä, että pankit eivät toimi tätä nykyä samoilla markkinoilla eikä yhdistyminen näin ollen vaikuta markkinaosuuksiin.

Voutilainen kävi tänän keskustelemassa myös Suomen kilpailuviraston edustajien kanssa. Tapaamista luonnehdittiin tiedotusluontoiseksi tapaamiseksi, jossa käytiin vain läpi fuusioon liittyviä asioita. Kilpailuviraston johtaja Matti Purasjoki arvioi jo eilen, että laitos tuskin puuttuu asiaan. Viraston näkemyksen mukaan vain EU voi ottaa kantaa yhteenliittymään, koska Suomessa ei ole yrityskauppojen valvontaa koskevaa lakia.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.