Mainos

EU-lähettiläs: Yritämme lopettaa Lähi-idän väkivallan

Euroopan unioni on sitoutunut auttamaan Israelin ja palestiinalaisten välisten väkivaltaisuuksien lopettamisessa, sanoo EU:n Lähi-idän lähettiläs Miguel Angel Moratinos. Hän tapasi palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Gazassa.

-Yritämme lopettaa kaiken väkivallan. Olemme olleet äärimmäisen aktiivisia ja tukeneet kaikkia pyrkimyksiä tähän suuntaan, ja niin teemme jatkossakin, Moratinos sanoi toimittajille tapaamisen jälkeen. Tapaaminen seurasi Britannian ehdotusta, jonka tarkoitus oli selvittää kiista, joka koskee palestiinalaisten vaatimusta YK:n tarkkailijoiden lähettämisestä Länsirannan ja Gazan alueille.

Moratinosin mukaan EU pyrkii poistamaan esteitä neuvottelujen tieltä. Arafat sanoi toivottavansa tervetulleiksi Euroopan unionin poliittisen ja taloudellisen avun palestiinalaisille. Hän tapasi torstaina myös levottomuuksissa surmansa saaneiden israelilaisten omaisia, jotka vetosivat rauhanneuvottelujen jatkamisen puolesta.

Lähi-idän viime kuukausien väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa noin 300 ihmistä, suurin osa palestiinalaisia. Viime päivinä alueella on kuitenkin ollut suhteellisen rauhallista.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.