Mainos

EU lähdössä Somalian merirosvojahtiin

EU aikoo käynnistää Naton kanssa sotilasoperaation Somalian vesillä toimivien merirosvojen taltuttamiseksi. Ranskan puolustusministeri Herve Morin sanoi toivovansa, että operaatio voitaisiin käynnistää jo ensi kuussa.

Ranskan lisäksi kalustoa ja miehistöä ovat Morinin mukaan luvanneet tähän mennessä Belgia, Espanja, Saksa, Kypros, Hollanti, Liettua ja Ruotsi. Saksa on kertonut suunnittelevansa sotilasaluksen lähettämistä Somaliaan.

Ranskalaiset erikoisjoukot vapauttivat reilu kaksi viikkoa sitten kommandoiskulla merirosvojen sieppaamia purjehtijoita Somaliassa.

Somalian lähivedet ovat maailman vaarallisinta merialuetta. Raskaasti aseistetut merirosvot ovat kaapanneet siellä tänä vuonna jo yli 30 alusta. Parasta aikaa merirosvot pitävät vankeinaan 13 aluksen miehistöä, yhteensä yli 200:aa merimiestä.

Merirosvot vaativat yli 20 miljoonan dollarin lunnaita ukrainalaisen aluksen miehistöstä ja lastista. Keniaan matkalla olleessa aluksessa on panssarivaunuja ja kranaatinheittimiä sekä runsaasti muita aseita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.