Mainos

EU kovistelee Suomen metsäteollisuutta

EU-komissio odottaa Suomelta ympäristöystävällisempiä ratkaisuja metsäteollisuudessa.

EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että ilmastonmuutosta voidaan hillitä tehokkaasti metsien kautta ja toivoo myös Suomelta kompromisseja.

Tällä hetkellä kiistaa käydään siitä, miten laskea metsien vaikutus ilmastoon puumäärän kasvaessa. Metsämaat Suomi, Ruotsi ja Itävalta haraavat muiden EU-maiden näkemystä vastaan:

- Tiedän, että Suomella on paljon pelissä metsäasioissa. Tiedän myös, että tällä alalla EU: täytyy puhua yhdellä äänellä. Minusta on tärkeää löytää ympäristön kannalta hyvä ratkaisu. Niin emme vaadi muilta mailta mitään sellaista, jota emme vaadi itseltämme. Metsäasioissa täytyy yrittää löytää ympäristöystävällinen resepti. Siksi on elintärkeää, että kaikki maat haluavat löytää kompromissin, Hedegaard pohtii.

Kööpenhaminan ilmastokonferenssi oli kaaosmainen pettymys, jonka ei haluta toistuvan. Yksi sen päätoimijoista oli juuri Hedegaard, joka valmistautuu uuteen taistoon tulevassa ilmastokokouksessa Meksikon Cancunissa.

- Kööpenhaminasta pitäisi oppia yksi läksy: jos EU ei puhu yhdellä äänellä, kukaan ei kuuntele sitä. Kompromisseja täytyisi löytää jo ennen neuvotteluja, koska muutaman päivän neuvotteluissa on tulosten saavuttaminen kovin rajallista.

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.