Mainos

EU-konventilla salainen suunnitelma jatkoajasta

EU:n tulevaisuuskonventin johto aikoo ajaa suunnitelmansa perustuslaista läpi ottamalla päätösvallan itselleen. Muutoksella konventin johto tiettävästi haluaa ajaa läpi suunnitelmansa EU:n presidentistä ja pääministeristä.

EU:n tulevaisuuskonventin johto on valmistellut salaa suunnitelman, jonka mukaan konventti jatkaa työskentelyään yli juhannuksen. Puheenjohtajisto haluaa luovuttaa loppuehdotuksen vasta 18. heinäkuuta Roomassa. Asiasta kertoivat konventin suomalaisedustajat tänään.

Suunnitelma tarkoittaa, että pienten jäsenmaiden sananvalta konventin työssä hupenee olemattomiin.

Kansanedustaja Jari Vilénin mukaan työskentelyä ollaan tietoisesti pitkittämässä heinäkuulle. Hän epäilee myös, että puheenjohtajisto haluaa siirtää päätöksenteon lopullisesta ehdotuksesta itselleen.

Jäsenmaat sopivat huhtikuussa Ateenassa, että Thessalonikin huippukokous juhannuksena on konventin työn takaraja. Suomen hallituksen kanta on ollut, että lisäaikaa ei pitäisi enää antaa. Konventti on työskennellyt jo reilun vuoden.

105-jäseninen konventti valmistelee ehdotusta EU:n perustuslaista. Siitä päättävät jäsenmaat hallitusten välisissä neuvotteluissa, joiden odotetaan alkavan ensi syksynä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.