Mainos

EU-komissiolta ehto Metsä-Serlan ja SCA:n kaupalle

EU:n komissio on valmis hyväksymään Metsä-Serlan ja ruotsalaisen SCA:n tekemän kaupan Metsä-Serlan aaltopahtivoiminnoista tietyin ehdoin. Komissio edellyttää SCA:n myyvän osan yksiköistään kilpailijoilleen kuten yhtiö on luvannut tehdä.

Metsä-Serla, logo

Komissio katsoi kaupan aiheuttavan kilpailuongelmia Tanskassa, jossa liittymä saisi huomattavan osuuden aaltovpahvilaatikoiden markkinoista. SCA on sitoutunut myymään aiemmin Metsä-Serlalle kuuluneen Neopacin ja kaksi laatikkotehdastaan kilpailijoille. Komission mukaan ostajaksi on alustavasti tarjoutunut amerikkalainen Jefferson Smurfitt. Yhtiöllä on pieni siivu Tanskan aaltopahvilaatikoiden markkinoista, mutta muualla Euroopassa sen osuus on merkittävä. EU:n komissio katsoo myynnin Jefferson Smurfittille tai jollekin muulle säilyttävän kilpailuasetelman Tanskan markkinoilla.

Metsä-Serla osti keväällä ruotsalaiselta metsäyhtiöltä SCA:lta MoDo Paperin. Samalla sovittiin, että SCA ostaa Metsä-Serlan aaltopahvitoiminnat ja Metsä-Tissuen. Metsä-Serlalla on aaltopahvituotantoa Tanskassa, Suomessa ja Kreikassa. Lisäksi se vie pieniä määriä myös muihin EU-maihin. Yhtiö valmistaa aaltopahvilaatikoita myös Liettuassa, Virossa ja Venäjällä. SCA on hygieniatuotteisiin, kuljetuspakkauksiin ja graafisiin papereihin erikoistuneen ruotsalaisen Svenska Cellulosa AB:n tytäryritys. SCA:lla on tuotantolaitoksia useissa EU-maissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.