Mainos

EU-komissiolta 21 miljoonaa euroa Irak-apuun

EU-komissio on ilmoittanut varaavansa ensi alkuun 21 miljoonan euron avustussumman humanitaarisen hädän lievittämiseen Irakissa ja sen lähialueilla.

Komissaari Poul Nielsonin mukaan avustussummaa on jatkossa määrä kasvattaa, kun tiedetään avun tarpeen laajuus. Rahat kanavoidaan Irakiin komission humanitaarisen avun toimiston Echon kautta, joka toimii yhteistyössä muun muassa Punaisen Ristin, Punaisen Puolikuun, YK:n alaisten avustusjärjestöjen sekä eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen kanssa.

Nielsonin mukaan Echolla on jo Irakissa ja sen lähialueilla varastoissa lääketarpeita, telttoja, huopia ja ruokatarvikkeita mahdollisten pakolaisten auttamiseksi. -Emme tietenkään vielä tiedä tarkasti humanitaarisen avun tarpeen tarkkaa määrää ja luonnetta, mutta on selvää, että parhaassakin tapauksessa huomattava määrä ihmisiä tulee tarvitsemaan apua, Nielson arvioi Brysselissä.

Nielson vetosi taisteleviin osapuoliin, jotta nämä tekisivät kaikkensa siviiliväestön kärsimysten minimoimiseksi. Hän vaati myös, että avustusjärjestöjen työtä kunnioitetaan ja että niille mahdollistetaan mahdollisimman nopeasti pääsy avuntarvitsijoiden luo.

EU:n kehitys- ja hätäapuasioista vastaava komissaari Nielson ilmoitti olevansa valmis pyytämään lisää avustusvaroja EU:n budjetin hätäapuvaroista, mikäli tarve vaatii.

EU-komission Echo-järjestö on toiminut Irakissa jo vuodesta 1992 lähtien. Kaikkiaan järjestö on avustanut Irakin hätääkärsiviä näiden vuosien aikana 157 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.