Mainos

EU-komissio vaatii France Telecomia palauttamaan jättisumman

EU-komissio vaatii France Telecomia maksamaan valtiolta saamansa satojen miljoonien arvoisen tuen korkoineen.

Ranskalainen France Telecom joutuu maksamaan takaisin sille vuosina 1994-2002 myönnetyn 800 miljoonan ja 1,1 miljardin euron välille asettuvan laittoman valtiontuen, jonka se sai jättämällä veroja maksamatta.

Asiasta päätti tiistaina EU:n komissio. Verorästien hyvittämisen lisäksi maksettavaksi jäävät niiden korot. Komissio kertoi, että tarkka summa selviää vasta myöhemmin.

France Telecom kiisti viimeksi perjantaina, että se olisi saanut valtiontukea. Yhtiö ilmoitti tuolloin myös aikovansa valittaa päätöksestä, jos se määrättäisiin palauttamaan rahaa.

Komission tiistaisen päätöksen mukaan France Telecomin ei kuitenkaan tarvitse maksaa käyttämättä jäänyttä yhdeksän miljardin euron valtionlainaa, joka sille luvattiin yhtiön talouskriisin yhteydessä vuonna 2002. Komissio piti silti sitäkin eräänlaisena valtiontuen muotona.

France Telecom ajautui pari vuotta sitten 70 miljardin euron velka-ahdinkoon. Ranskan silloinen valtiovarainministeri Francis Mer vakuutti yhtiön luottokelpoisuutta kriisin aikana, ja yhtiö sai hankittua näin miljardien eurojen edestä lainoja. EU:n mukaan kysymys oli tällöinkin epäsuorasta valtionavusta.

(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.