Mainos

EU-komissio tutkii Pikkalan satamakaupan

EU:n komissio aikoo tutkia Helsingin kaupungin maakaupan Finnlines-yhtiön kanssa. Kilpailuasioista vastaavan komissaari Karel van Miertin vastauksessa eurokansanedustaja Heidi Hautalan (vihr.) kysymykseen sanotaan, että alustavan arvion mukaan maa-alueiden vaihtoon saattaa sisältyä valtion tukea, mutta lopulliseen ratkaisuun tarvitaan lisätietoja Suomen viranomaisilta.

Valtion ja sitä vastaavaa tukea on rajoitettu EU:ssa monin tavoin. Asian lopulliseen ratkaisuun menee kuukausia. Lisätietojen pyytäminen on tavallista.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti viime joulukuussa, että se ostaa Finnlinesiltä Pikkalassa sijaitsevan tontin ja antaa sille kaupan vastineeksi tontin Kampista. Pikkalan tontin arvoksi määriteltiin 18 miljoonaa markkaa. Kampin tontti rakennusoikeuksineen on 34-42 miljoonan markan arvoinen.

Hautala sanoo monien helsinkiläisten ajattelevan, että kaupunki osti kilpailijan omalta satamahankkeelta myymällä Finnlinesille pilkkahintaan Kampin tontin. Finnlines suunnitteli Pikkalaan satamaa. Kauppojen jälkeen kaupunki päätti rakentaa sataman Vuosaareen. Sitä ennen esillä oli myös muita vaihtoehtoja, mutta päätöksen aikaansaanti oli vaikeaa. Vihreät vastustivat maa-alueiden vaihtoa. Heidän näkemyksensä mukaan myöskään Vuosaari ei ole oikea paikka satamalle.

Hautalan mielestä on hyvä, että Suomessa yleinen maan tapa selvitetään perusteellisesti EU:ssa. -Kunnallispoliitikot solmivat veronmaksajien kustannuksella epämääräisiä sopimuksia, jotka eivät ole yleisen edun eivätkä reilujen kilpailusääntöjen mukaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.